Ga naar de inhoud

Het aanmelden van uw hond voor opvang

U zoekt een dag- of vakantieopvang voor uw hond en nu leest u dat De WoefHoef geen nieuwe klanten meer aanneemt. Help, wat nu?

Sporadisch komt er een plaatsje vrij in onze opvang. De plaatsen voor vakantie-opvang komen zelden beschikbaar omdat bestaande klanten van de dagopvang voorrang krijgen zodat we hen jaarrond van opvang kunnen voorzien. Voor dagopvang komt er sporadisch een plaats vrij die we opvullen vanuit de wachtlijst. Dit verloopt als volgt:

Stap 1: u meldt zich aan voor de wachtlijst door een bericht te sturen via het aanmeldformulier op de contactpagina. Geeft u hier duidelijk op aan welk ras hond u heeft, hoe oud deze is, op welke weekdag(en) u gebruik wilt maken van de opvang, en hoe we u kunnen bereiken.
Let op: omdat de honden bij ons in een roedel samenleven vangen we alleen goed-gesocialiseerde honden op. Niet-gecastreerde reuen kunnen we niet aannemen.

Stap 2: als er een plaatsje vrijkomt kijken we op de wachtlijst welke honden passen in het vrijgekomen plaatsje. We kijken dan voor welke honden opvang is gevraagd voor de vrijgevallen weekdag(en), en of die honden zouden passen in de roedel van die weekdag. Het is dus niet zo dat de hond die het langst op de wachtlijst staat als eerste in aanmerking komt.
Als er meerdere honden van de wachtlijst in aanmerking komen om het plaatsje op te vullen krijgt de hond die het langst op de wachtlijst staat voorrang.

Stap 3: we nemen contact op met de eigenaar van de hond die het beste past in de vrijgekomen plaats. Voordat we een hond aannemen maken we altijd eerst een afspraak voor een wederzijdse kennismaking bij ons op locatie. U kunt zien waar uw hond gaat verblijven en al uw vragen stellen, en wij kunnen beoordelen of uw hond in onze roedel past.

Stap 4: als we het beiden zien zitten maken we een afspraak voor een proefochtend. Uw hond komt dan een ochtend op proef meedraaien in de roedel en u krijgt via Whatsapp foto’s of een filmpje. Om 12 uur komt u de hond ophalen en we bespreken hoe de hond zich heeft gedragen. Als de hond zich comfortabel voelt in onze roedel krijgt u van ons een intakeformulier mee om thuis in te vullen en plannen we samen de vaste weekdag(en) in. Mocht de proefochtend niet naar wens zijn verlopen dan bespreken we dat met u en kunnen we uw hond helaas niet opvangen. We nodigen dan de volgende hond van de wachtlijst uit.

Stap 5: de eerste ‘echte’ dag dat uw hond naar de WoefHoef komt
U brengt uw hond tijdens de openingstijden. U neemt het ingevulde intakeformulier en het paspoort van de hond mee. De auto parkeert u op één van de drie parkeerplaatsen links voor de poort en u brengt uw hond naar de ingang aan de rechterkant van de schuur. Nelleke of Sonja zal u daar verwelkomen en het intakeformulier aannemen. Het paspoort en de lijn worden opgeborgen in een kluisje.
Aan het einde van de dag komt u uw hond weer halen, zie de tips voor het brengen en halen van uw hond. We vertellen hoe de dag is verlopen, en u neemt de hond, lijn en paspoort weer mee naar huis. De hond zal ’s avonds heerlijk slapen omdat hij moe is van het spelen en van alle indrukken.