Ga naar de inhoud

Brengen en halen van uw hond

Voor het brengen en halen van uw hond hebben we een aantal praktische tips:

  • Hoewel wij vaste haal- en brengtijden hanteren vinden we het fijn om te weten hoe laat u denkt hier te zijn. Neemt u vooraf even contact op via Whatsapp om dit door te geven. Dit zorgt ervoor dat u niet met meerderen staat te wachten en dat we u en uw hond alle tijd kunnen geven.
  • Tijdens het brengen en halen houden wij uw hond graag apart van de andere honden. Uw hond zal namelijk opgelaten zijn om u weer te zien en zal vervolgens door de andere honden worden gecorrigeerd want in een roedel heerst stabiliteit. Daarom willen we graag vooraf even weten hoe laat u bij ons bent.
  • We krijgen nog vaak de vraag of de hond eind van de middag gebracht mag worden. Maar brengen kan altijd alleen ‘s-morgens! De reden hiervoor is dat je niet zomaar een “nieuwe” hond in een roedel kunt zetten. Ze hebben tijd nodig om aan elkaar en de nieuwe situatie wennen.
    Verder is het zo dat we heel veel tijd met uw hond doorbrengen, maar ook wij hebben wel eens tijd voor onszelf nodig. Als honden net zijn gebracht kunnen we niet zomaar de deur dichttrekken. Ze hebben aandacht nodig om rust te vinden in de nieuwe situatie zodat ze ‘s-nachts rustig kunnen slapen en wij daardoor ook!
  • U kunt het afscheid het beste zo kort mogelijk houden als uw hond bij ons vakantie komt vieren. Dit is het beste voor de hond. De hond voelt namelijk uw spanning en zal hierdoor ook gestresst raken.
  • Als u weg bent nadat u uw hond heeft gebracht, dan is uw hond meestal binnen een uurtje gewend aan zijn nieuwe omgeving. Hij richt zich op ons en op zijn nieuwe speelkameraadjes. Natuurlijk kan het gebeuren dat uw hond wat langer van slag is, en dat komt vooral door het aanpassen aan de nieuwe situatie. Hoe meer een hond in zijn verleden met andere honden in contact is geweest, hoe sneller hij zich aanpast.
  • Uw hond wordt graag rustig begroet als u hem komt halen. Een rondedans is echt niet nodig en bevestigt alleen maar dat het bijzonder is dat u terug bent.