Ga naar de inhoud

Het WoefHoef team stelt zich aan u voor:

Nelleke

Zolang ik me kan herinneren ben ik al bezig met dieren. Was het niet met de hond van mijn opa en oma dan was het wel met mijn verzorgpony. Duiven, vogels, schapen, allerlei dieren bracht ik mee naar huis. Als je naar mijn eerste spreekbeurt op school kijkt dan ging deze over de blindengeleide hond en als je kijkt in mijn tekenboek dan staat daar: ”als ik groot ben dan wil ik iets met honden gaan doen”. Dat dat nog even op zich heeft laten wachten mag de pret niet drukken.

Mijn eerste echte eigen hond werd op mijn 25ste een feit. Het was een witte kruising dwerg pinscher van 2,5 jaar uit het asiel, die al zoveel had meegemaakt in zijn jonge leven dat het in karakter niet veel meer op een hond leek… Hij heeft mij heel veel geleerd en stond aan de basis van mijn leven met honden

Heeft u na het zien van deze website nog vragen? Neemt u gerust contact met me op en wie weet kan ik u helpen!

Verhuizing

Na onze verhuizing naar Fijnaart kwam beagle Mindy in ons leven. Ook uit het asiel, een heel lief dier ook weer met een rugzakje maar super voor ons en onze kinderen die toen 2,5 en 4 waren. Ook zij heeft mij ontzettend veel geleerd en door haar kwam ik in aanraking met Mariët van Os, bij wie ik 10 jaar later de opleiding dierentolk heb gevolgd. Doordat Mindy niet goed alleen kon zijn begonnen we er over na te denken om een hond bij te nemen. Al surfend op het internet kwamen we iemand tegen die een oppas zocht voor zijn hond tijdens de vakantie. En zo kwam de eerste logeerhond in ons leven: Smiffy. Een idee was geboren!!

Helaas bleek Mindy op acht jarige leeftijd kanker en een auto-immuun ziekte te hebben. Na haar besloten we dit keer voor een pup te gaan zodat deze opgroeide met verschillende honden om haar heen. De 12 weken oude pup Dushi kwam toen bij ons. Kind van een Curaçaose zwerfhond en daarmee een officiële westpointer! Ze is een heerlijk dier en voelt het haarfijn aan als een andere hond uit balans is of ergens pijn heeft.

Na 13 jaar ervaring met verschillende honden en diverse diploma’s verder, zijn wij in 2017 met hondenopvang van start gegaan op onze prachtige locatie in de polder van het pittoreske Willemstad. Inmiddels is onze eigen roedel aardig uitgebreid; niet alleen honden maar ook andere dieren zoals katten, kippen en konijnen wonen bij ons op de boerderij. Natuurlijk goed afgeschermd van de honden! Sinds voorjaar 2018 is Weimaraner Oscar deel van ons gezin. Hij is de clown van de familie met zijn ontwapenende enthousiasme en tomeloze energie. Hij zorgt van nature dat nieuwe honden zich snel op hun gemak voelen door ze uit te nodigen om te spelen op de speelweide.

Bij onze WoefHoef kunt u uw hond lekker laten vertroetelen. Wassen, masseren, spelen, rennen, snuffelen en uitrusten hoort allemaal tot de mogelijkheden. In de huiskamers en op de geheel omheinde speelweide (1.000m2) heeft uw hond een heerlijk vrij gevoel, terwijl hij/zij toch continu onder onze persoonlijke aandacht is. Samen met andere goed-gesocialiseerde speelkameraadjes kan uw hond lekker rennen en ravotten, of hij kan binnen in een beschut hoekje lekker gaan liggen uitrusten. Met goed weer staat de buitendeur open en kunnen de honden vrij heen en weer lopen van de woonkamers naar de speelweide.

Heeft u na het zien van deze website nog vragen? Neemt u gerust contact met me op en wie weet kan ik u helpen!

Sonja

Sinds 2019 werkt Sonja bij ons. Sonja werkt op dinsdag en om de week op vrijdag of op zaterdag.

Sonja heeft heel veel ervaring met honden en heeft cursussen met verschillende hondenrassen gedaan. Ze heeft voor een stichting honden uit het buitenland gefosterd en een veilig mandje geboden. Zelf heeft ze een beagle Zoë en een zwarte labrador Maggie. Dit jaar rondt ze haar opleiding tot hondengedragstherapeut af aan de Engelse HBO-opleiding ‘The behaviour Bible aan The School of Canine Science’.

Daniëlle

Daniëlle is onze schoondochter. Zij doet de social media voor de accounts #nellekewoefhoef en #woefhoefshop.nl, en ze beheert onze webshop. Hier komt veel bij kijken; ze onderhoudt de producten op de webshop, maakt foto’s, ontwerpt bedankkaartjes en stickers, bewaakt de voorraden, en zorgt dat de bestellingen worden ingepakt en verzonden.

Daniëlle met Westpointer hond Dushi
Arjan met Weimaraner hond Oscar

Arjan

Arjan is de man van Nelleke. Hij werkt part-time bij de WoefHoef en is daar hoofd van de technische dienst, beheert de websites, en checkt de boekhouding.

Arjan heeft een voorliefde voor staande honden en traint veel met zijn Weimaraner Oscar.