Ga naar de inhoud

De WoefHoef

De WoefHoef in Willemstad (Noord-Brabant) biedt dag- en vakantieopvang voor uw hond. U kunt uw hond ‘s-morgens brengen en aan het einde van de middag weer ophalen. En uw hond kan bij ons overnachten. Of u een weekendje weg gaat of een paar weken met vakantie: uw hond is welkom bij ons! In de tussentijd vertroetelen wij uw hond. Wassen, masseren, spelen, rennen, snuffelen en gewoon lekker uitrusten behoort allemaal tot de mogelijkheden. We doen dit in een sfeer waar uw hond zich op zijn gemak voelt.

Blije honden bij te tunnel op de speelweide

Waar wij voor staan!

  • Kleinschalig: maximaal 20 – 25 goed-gesocialiseerde honden tegelijk. Hierdoor krijgt uw hond veel persoonlijke aandacht, zorg en liefde.
  • Uw hond loopt samen met andere honden vrij rond in onze hondenwoonkamers (60 m2). Deze ruimtes zijn verwarmd en ingericht als woonkamer met een bankstel, salontafel en schemerlamp. Net als thuis. Bij goed weer staat de buitendeur open naar de grote, geheel omheinde speelweide (1.000m2) met speelberg en een tunnel. Uw hond kan vrij in en uit lopen en lekker spelen of juist een rustig plekje zoeken.
  • Beschermde omgeving: de veiligheid van uw dier staat bij ons voorop. De honden komen niet op de openbare weg en staan onder menselijk toezicht. Hiernaast is er 24/7 cameratoezicht in onze hondenwoonkamers en op het terrein. En we hebben professionele brandmelders en brandblussers.
  • We hebben een koelkast voor het bewaren van medicijnen en diepvriezers voor het bewaren van ingevroren vlees.
  • Een veilige, hygiënische opvang voor honden. We reinigen de ruimtes meerdere keren per dag.
  • We werken met professionele materialen.
  • Een hond is een sociaal dier en leeft het liefst samen met andere honden in een roedel. Deze vorm van opvang is uniek in de regio en helpt uw hond in het omgaan met andere honden (socialiseren).
  • We volgen meerdere cursussen en trainingen per jaar, zodat onze kennis actueel blijft. Recente voorbeelden zijn: EHBO voor honden, gedragstherapie, hondenmassage.
  • Desgewenst kunnen we uw hond wassen in de hondendouche. Ook ‘grooming’ (nagels knippen, oren schoonmaken, e.d.) is mogelijk, trimmen doen we niet.

Veiligheid van de honden

Wij richten ons op goed gesocialiseerde gezinshonden, zowel volwassen honden als pups. Omdat wij de honden opvangen in de vorm van een roedel en niet in gescheiden kennels, kunnen we geen honden opvangen die agressief zijn. Vecht-, waak- en verdedigingshonden zijn bij ons niet op hun plaats. We willen dat alle honden veilig zijn en gezond naar hun baas terugkeren. Ook niet-gecastreerde reuen en loopse teven vangen wij niet op.

Niet-gecastreerde reuen

We krijgen nogal eens de vraag om een niet-gecastreerde reu op te vangen. Dat past helaas niet in onze vorm van opvang. Een niet-gecastreerde reu draagt namelijk een andere geur bij zich en dat zorgt voor onrustig gedrag in de roedel. Zowel van de reu zelf als van de andere honden.

De reu zelf zal in een roedel een compleet ander gedrag laten zien dan dat u thuis van hem gewend bent. Hij jaagt de andere honden op, bestijgt ze, en zet binnen en buiten veelvuldig zijn geur af met urine. Dit zorgt voor te veel onrust in onze roedel en voor overlast voor de andere honden.

Loopse teven

Niet-gesteriliseerde teefjes zijn welkom, behalve tijdens de loopsheid. Dan kunnen ze gedurende drie weken niet bij ons komen spelen. Zelfs gecastreerde reuen reageren op de geur van een loopse teef. De teef wordt de hele dag lastig gevallen en er ontstaan onderlinge spanningen in de roedel.