Ga naar de inhoud

Puppy-woonkamer

katja schildert het woefhoef logo in de puppykamer

Onze opvang in roedelvorm is uitermate geschikt om puppies te socialiseren. De honden in de roedel helpen met het opvoeden van de pup. De pup leert van hun gedrag en wordt door de anderen gecorrigeerd wanneer hij verkeerd gedrag vertoont. Net als in de vrije natuur, met dat verschil dat er bij ons altijd iemand bij is die ingrijpt wanneer nodig. De pup wordt hier een stabiele hond van die goed overweg kan met andere honden. Wanneer de pup later volwassen is zal hij op straat niet uitvallen naar andere honden, tenzij hij wordt uitgedaagd natuurlijk.

Om te voorkomen dat de pup tijdens zijn verblijf bij ons overprikkeld raakt, hebben we een derde ruimte ingericht. Dit is onze puppy-woonkamer. Als we zien dat een pup rust nodig heeft brengen we hem naar de puppykamer. Daar is het stil en rustig, en kan de pup zijn rust pakken. Als de pup weer is bijgeslapen mag hij terug in de roedel en kan hij weer met frisse energie verder spelen.

Deze woonkamer gebruiken we natuurlijk ook voor honden die even rust nodig hebben buiten de roedel. Bijvoorbeeld voor oudere honden.