Ga naar de inhoud

Nieuwe oprit

aanleggen oprit

Tot op heden waren we alleen vanuit richting Willemstad goed bereikbaar. Vanuit Klundert hadden we geen op-/afrit en dat betekende dus altijd keren met de auto. Maar we hebben goed nieuws: op het moment van schrijven is net de laatste hand gelegd aan onze nieuwe op-/afrit in de richting van Klundert!

De dijk waaraan wij wonen heeft als buitendijk langs het Hollands Diep een waterkerende functie. Het waterschap wil dus zo min mogelijk aan de dijk veranderen om geen risico’s te lopen. Daarom zijn we samen met de gemeente Moerdijk en waterschap Brabantse Delta de mogelijkheden voor ontsluiting van ons terrein gaan onderzoeken. Na een traject van anderhalf jaar kregen we op 9 september dan eindelijk het definitieve “ja”: we mogen een dubbele oprit!!

Vanwege de waterkerende functie mogen er geen werkzaamheden plaatsvinden tussen 1 oktober en 1 april. We hadden dus nog maar drie weken om de oprit aan te leggen. Gelukkig was de firma Bezooijen-Schreuders bereid om te zorgen dat het op tijd klaar was. Meer dan 30 vrachtwagens grond en nog eens 8 vrachtwagens steenpuin zorgen ervoor dat u vanaf 1 oktober van zowel de kant van Willemstad als Klundert naar beneden kan.

De bestaande dam over de sloot is ook breder gemaakt. Daar is parkeerruimte ontstaan waar u veilig uw hond in en uit kan laten stappen.