Ga naar de inhoud

Het omgaan met uw hond

  • Til uw hond nooit op in het bijzijn van andere honden. Voor de andere honden is dit namelijk een teken van dominantie dat ze zullen proberen te corrigeren. Ze zullen uw hond corrigeren als u hem op de grond zet, of misschien zelfs al terwijl u uw hond nog op de arm hebt.
  • Het is om meerdere redenen goed om een cursus te doen met uw hond. Allereerst bouwt u er een hechte band met het dier mee op waar u nog jaren lang profijt van heeft. Daarnaast geeft de trainer u ook veel praktische tips die ervoor zorgen dat de communicatie tussen u en uw hond verbetert. Wij kunnen u helpen aan namen van goede, betrouwbare trainers.
  • Leer uw hond korte duidelijke commando’s aan en beperk u daar toe. Dat geeft uw hond duidelijkheid zodat hij weet wat u van hem verwacht. Uw hond spreekt geen Nederlands en het heeft dus geen zin om hele verhalen tegen hem te vertellen. U kunt natuurlijk wel gezellig tegen uw hond babbelen, maar dan pikt hij enkel uw gemoedstoestand op en niet de boodschap.